Overige activiteiten

Naast mijn school houd ik mij nog met meer dingen bezig. Op school doe ik het een en ander naast de opleiding, ben ik werkzaam bij de McDonald’s in Heerenveen en ben ik actief als scheidsrechter veldvoetbal.

Mijn bezigheden

Ambassadeur

In mijn tijd op het MBO had ik behoefte aan wat meer uitdaging. In het tweede jaar werd dit in de praktijkroute ingevuld. Tijdens deze Praktijkroute had ik het gevoel dat ik nog wel wat extra kon doen. Op een dag kwam er een mail voorbij met de optie om deel te nemen aan een excellentieprogramma ambassadeurs. Direct was ik overtuigd om mij hiervoor in te schrijven. 

Na een leuk gesprek heb besloot ik deel te nemen aan dit programma in mijn derde MBO jaar. Het programma bestond uit het bezoeken van scholen om voorlichting te geven aan toekomstige MBO studenten. Als ambassadeur nam ik deel aan de open dagen. Daarnaast heb ik tijdens de wekelijkse bijeenkomst op woensdagavond mijn skills en vaardigheden ontwikkeld aan de hand van workshops en een persoonlijk ontwikkelingsplan.  

 

Opleidingscommissie 

Op het HBO heb ik iets naast mijn studie gedaan. Tijdens de eerste periode van het eerste jaar ben ik gevraagd of ik als student-lid deel wilde nemen aan de opleidingscommissie van Commerciële Economie. In dit jaar ben ik voorzitter geweest van deze opleidingscommissie. Binnen deze commissie hebben wij ons bezig gehouden met de evaluatie van het opleidingsprogramma en het verbeteren hiervan.

In het tweede jaar van de opleiding bleef ik deelnemen aan deze commissie. Dit jaar ben ik actief geweest als secretaris. Na 2 studiejaren in de opleidingscommissie vond ik het eigenlijk wel mooi geweest en was het plan om mijzelf volledig op de opleiding te focussen, echter ben ik toch overgehaald om ook in mijn derde studiejaar zitting te nemen in deze commissie. 

 

McDonald’s

Tijdens het MBO had ik tijd om een bijbaantje erbij te nemen. Na online gesolliciteerd te hebben, werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Na dit gesprek werd ik een week later gebeld of ik op zaterdag 9 juli 2016 kon beginnen bij de McDonald’s in Heerenveen. 

Na ongeveer 1,5 jaar hier gewerkt te hebben, werd ik gevraagd of ik mij wilde laten certificeren in de productiezone. Dit leek mij goed en vanaf dit moment was ik Productie-Expert. Na opnieuw 1,5 jaar goed werk te leveren werd ik gevraagd of ik mijzelf door wilde ontwikkelen tot crewtrainer. Dit leek mij wel een mooie uitdaging, dus vanaf dat moment ging ik in opleiding. Vanaf 1 juni 2019 tot en met 31 maart 2021 ben ik werkzaam geweest in deze functie. Ergens halverwege maart ben ik benaderd om door te groeien tot floormanager, alweer een mooie nieuwe stap. Vanaf 1 april 2021 ben ik werkzaam in de functie van Management Trainee.

 

Scheidsrechter veldvoetbal

In mei 2013 ben ik bij SC Groessen begonnen aan een scheidsrechterscursus veldvoetbal voor F- en E-pupillen. Vanaf dat moment heb ik wekelijks wedstrijden gefloten voor SC Groessen. Eerst bij de F- en E-pupillen en vervolgens kwamen daar steeds meer leeftijdscategorieën bij. 

Met de verhuizing in het jaar 2015 begon ook het zoeken naar een nieuwe club om bij te gaan fluiten. Deze club vond ik in Heerenveense Boys. Hier heb ik vanaf augustus 2015 wekelijks wedstrijden gefloten. 

Vanaf september 2019 ben ik gestart met fluiten voor de KNVB. Het eerste seizoen heb ik bij de jeugd gefloten. Na een half jaar kwam hier vanwege de corona helaas een abrupt einde aan. Vanaf september 2020 fluit ik senioren 5e klasse voor de KNVB.